223
0
20.10.2020

Брошура "Енергоефективність у хлібопекарській галузі"

До 60% енергії можуть заощаджувати хлібопекарські підприємства, якщо будуть впроваджувати заходи з енергоефективності, - про це свідчать результати проведених енергоаудитів на 13 хлібопекарських підприємствах  України.

Енергоаудити здійснено за ініціативи Проєкту GIZ «Консультування підприємств щодо енергоефективності» у рамках Мережі енергоефективних хлібопекарів, створеної за підтримки Мінекономіки та Держенергоефективності.

За даними проведених аудитів, підприємства значною мірою залежать від природного газу. Понад 80% енергії використовується саме з газу, решта – це електроенергія. Крім цього, 64% спожитої енергії припадає саме на виробничі процеси, ще 31% - на системи опалення та нагріву води, а решта – це втрати.

Водночас, проаналізовано низку заходів з енергоефективності з точки зору необхідних інвестицій, потенціалу економії енергії та коштів, термінів окупності і скорочення викидів СО2. Результати аудитів показують, що впровадження від одного до кількох заходів  з енергоефективності дозволить отримати від 14% до 59% економії енергії.

Отже, які саме заходи варто реалізувати та наскільки вигідно інвестувати в енергоефективність дізнавайтеся із брошури «Енергоефективність у хлібопекарській галузі: скільки енергії знадобиться, щоб спекти буханець хліба?»

Джерело Держенергоефективності

поділитися
Коментарі (0)
коментувати